Alle categorieën
EN

Nieuws & Blog

Home>Nieuws & Blog

Het verschil tussen PET-vliesstof en PP-vliesstof:

Tijd: 2021-06-21 Hits: 118

Polyester (PET) non-woven Wat is het? Polyester (PET) niet-geweven stoffen en PP niet-geweven verschil;
Polyester (PET) non-woven spunbond non-woven stoffen is een soort non-woven, de grondstof is 100% polyester chips. Het bestaat uit talloze eindeloze filamenten die door het spingebonden warmgewalst zijn. Ook bekend als PET spunbond non-woven stof of PES spunbond non-woven, ook bekend als single-component spunbond non-woven stof.

PET non-woven kenmerken
Eerste, polyester (PET) spunbond vlies is een waterafstotend vlies, afhankelijk van het gewicht van het verschillende vlies is de waterafstotendheid ook anders. Hoe zwaarder, zwaarder, hoe beter de waterafstotendheid. Als er waterdruppels op het oppervlak van de niet-geweven stof zijn, glijden de waterdruppels direct van het oppervlak af.
Tweede hoge temperatuur. Door het smeltpunt van polyester bij ongeveer 260 ° C, de temperatuurstabiliteit in de omgeving, kunt u de stabiliteit van niet-geweven stofafmetingen behouden. Is op grote schaal gebruikt bij het printen met warmteoverdracht, transmissieoliefiltratie en sommige vereisen composietmaterialen op hoge temperatuur.
Ten derde, polyester (PET) spunbond non-woven is de tweede alleen voor nylon spunbond non-woven stof van een filament non-woven. De uitstekende sterkte, het goede ademende vermogen, de scheurvastheid en de anti-verouderingseigenschappen worden door steeds meer mensen op verschillende gebieden toegepast.
Ten vierde hebben polyester (PET) spunbond nonwovens ook een heel bijzondere fysieke eigenschap: anti-gammastraling. Dat wil zeggen, als ze worden toegepast op medische producten, kunnen gammastralen direct worden gesteriliseerd zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit van hun fysieke eigenschappen en grootte, die niet wordt aangetroffen in de fysieke eigenschappen van PP-spingebonden weefsels.

PP non-woven en PET non-woven stof verschil:
PP is een grondstof van polypropyleen, dat wil zeggen polypropyleenvezel, is een dunne niet-geweven stof; PET is een nieuwe polyester grondstof, dat wil zeggen polyester vezels, het hele productieproces zonder enige toevoegingen, is een zeer goede milieuvriendelijke producten, zijn dikke niet-geweven stoffen.
(PP) polypropyleen non-woven met (PET) polyester non-woven vergelijking:
1, PP goedkope grondstoffen, PET-grondstoffen duur. PP-afval kan worden gerecycled, PET kan niet worden gerecycled, dus de PP-kosten zijn iets lager.
2, PP op hoge temperatuur op ongeveer 200 graden, terwijl PET op ongeveer 290 graden, PET is meer dan PP op hoge temperatuur.
3. non-woven printen, warmteoverdracht effect, dezelfde breedte PP krimp, PET krimp, het effect is beter, PET is zuiniger en minder afval.
4, Rally, spanning, draagvermogen, hetzelfde gewicht, PET treksterkte dan PP, spanning, draagvermogen. 65 gram PET is gelijk aan 80 gram PP trek-, trek-, belastingdragend.
5, milieuoogpunt, PP vanwege reflow PP-afval, PET alle nieuwe polyester chips, PET milieuvriendelijker dan PP hygiënischer.

PET nonwovens een breed scala aan toepassingen
① Huishoudtextiel: anti-fluwelen voering, thermisch transfer printen, non-woven kalenders, ophangzakken voor kantoordocumenten, gordijnen, stofzuigerzakken, wegwerp vuilniszakken.
② verpakking: kabeldoek, handtassen, containerzakken, pakketmaterialen, droogmiddel, adsorberende verpakkingsmaterialen.
③ decoratie: wanddecoratiestof, leren vloerstof, massaal stof.
④ landbouw: landbouwoogstdoek, gewas- en gewasbescherming, onkruidbeschermingstape, fruitzakken enzovoort.
⑤ waterdicht materiaal: hoogwaardig ademend (nat) waterdicht weefsel.
⑥ industriële toepassingen: filtermaterialen, isolatiematerialen, elektrische apparaten, versterkende materialen, ondersteunende materialen.
⑦ andere: beschermende uitrusting, toeristische producten.
⑧ filter: transmissieoliefilter.

Vorige: Overview of Russian Nonwovens Market in 2021

Volgende: Geen